A reggeli olvasás varázsa

Korábban bevett szokásom volt, hogy reggel, mielőtt elkezdtem a munkát, olvastam egy kicsit az ágyban. Nem ám újságot vagy valamilyen pletykalapot, hanem mindig valamilyen könyvet, ami építi az ember személyiségét, nem pedig rombolja. Ezt rendszeresen a reggeli kávém elfogyasztásával egy időben tettem.

A felgyorsult események miatt mostanában nem igazán tudom ezt kivitelezni, de folyamatosan rajta vagyok, hogy ismét visszatérhessenek hétköznapjaimba a reggeli olvasás örömteli pillanatai.

Szeretném megosztani veled tapasztalataimat néhány gondolatban, és inspirálni arra, hogy te is kezdd a napot egy frissítő olvasással!

Miért olvass reggel könyvet?

1. Reggel általában célszerű valamilyen inspiráló könyvet a kezünkbe venni, ami feltölt energiával. Néztél már olyan filmet, aminek a végén azt érezted, hogy „igen, bármire képes vagyok”? Ha egy inspiráló könyvből elolvasol pár oldalt, az is hasonló érzéseket válthat ki belőled. Napközben, ha a reggel elolvasott sorokra gondolsz, mindig tudsz energiát meríteni a naphoz. 

2. Amikor olvasol, kissé meditatív állapotba kerülsz. Lecsendesedik az elméd. Ha nem tudsz, vagy nem akarsz meditálni, olvass egy kicsit és máris összeszedettebben kezdheted a napot!

3. Ha rendszeressé teszed a reggeli olvasást, és bölcsen megválogatod, mit engedsz korán reggel az elmédbe, azzal jót teszel a közérzetednek. Hasonló, mint mikor egy nagy pohár friss, tiszta vízzel kezded a napot. Olyankor valami egészségessel ébreszted fel a tested. Amikor reggel olvasol, akkor pedig valami egészségessel kelted fel az elméd

Én ezen pozitív hatások miatt szeretek reggel olvasni. Nem kell hozzá sok oldal. Az is elég, ha csak napi 1-2 oldalra van időd. Nekem is sokszor csak ennyire volt. A lényeg, hogy kezdd el és élvezd!

Similar Posts