október 4, 2022

Maye Musk: Egy nőnek legyenek tervei

Maye Musk könyve és kedvenc kávém

Néhány héttel ezelőtt könyvek között böngésztem a neten, amikor szembejött velem Maye Musk könyve. Akkor még nem tudtam, ki ő. Viszont a leírásban rögtön az első mondatban közölték, hogy ő Elon Musk édesanyja. Életrajzi könyv lévén rögtön az érdeklődésem tárgyába került. Kíváncsi lettem rá, milyen életutat járt be az a nő, édesanya, aki egy olyan sikeres embert nevelt fel, mint Elon Musk.

Több, mint 200 oldalon keresztül, 5 fő fejezetre bontva olvashatjuk Maye Musk hihetetlenül kalandos élettörténetét és tanácsait.

Ki is valójában Maye Musk?

Maye Musk Kanadában született 1948-ban, de Dél -Afrikában nőtt fel kalandor szüleinek köszönhetően. Egyetemet végzett. 3 gyermeket nevelt fel, mindhárman sikeresek. Miután elvált, élete onnantól kezdett fordulatot venni. Egész életében dietetikusként dolgozott és modellkedett. A modellkedésre mindig hobbiként tekintett és tekint most is.

Modellpályájának kezdete

Maye Musk eredetileg nem gondolt arra, hogy modell legyen. A modellszakmába szülei egyik barátja révén került be, akinek volt egy modell iskolája Dél-Afrikában. Maye elvégzett ott egy modell tanfolyamot és belevágott a modellkedésbe, hiszen kiderült, van hozzá érzéke. Nem utolsó sorban jól is keresett vele.

Ugyanakkor ez még közel sem az áttörés volt számára. Néha felkérték modellnek, elvállta, de egyébként folytatta a megszokott életét. Céljai között nem szerepelt a divatvilág, ő diplomát akart szerezni. Írja is könyvében, hogy olykor a divatos öltözködéssel is problémái voltak. Ki hinné, hogy az a nő, aki ma a divatvilág egyik kiemelkedő alakja, nem tudta, hogyan kell jól kinézni.

Családi élet

Ki ne kívánhatna olyan kalandos életet, mint amilyen Maye Muské! Kislányként szüleivel és testvéreivel minden évben néhány hetet a Kalahári-sivatgban töltött és keresték az elveszett várost. Édesapjának feltett szándéka volt megtalálni ezt a várost. Minden ilyen kalandozás változatosabbá tette az életet és, bár nem jártak sikerrel a város megtalálását illetően, mégis remek kikapcsolódás volt a sivatagi bolyongás. Maye leírja, milyen hihetetlen tervezés kellett ahhoz, hogy a sivatag rejtette veszélyeket túlélhessék. Igazi túlélőt neveltek belőle szülei.

Az egyetem elvégzése után elhelyezkedett dietetikusként, ám egy nem túl szerencsés véletlen folytán egyik pillanatról a másikra férjhez ment, majd ezt követően sorra jöttek a gyerekek. Belement egy olyan házasságba, amit sosem akart, majd több év szenvedés és megpróbáltatás után kilépett ebből a kapcsolatból. Ahogy könyvében is írja, ezekről az időkről nem szívesen beszél.

Költözések sora

Válása után Maye elköltözött, de még mindig Dél-Afrikában maradt. Mikor a gyerekei kezdtek felnőni és önállóvá válni, követte őket. Először Kanadába költözött. Ismét tanult, hogy dietetikus végzettségét Kanadában is elfogadják. Költözései sosem voltak felhőtlenek. Sokszor pénzszűkében volt, hiszen egyedül nevelt 3 gyereket. De mindig megoldotta.

Kanadából pedig az Egyesült Államokba ment, szintén a gyerekei után. Minden országban újra el kellett fogadtatnia dietetikus végzettségét.

Napjainkban

Ma a 72 éves Maye már nem dolgozik dietetikusként. Pár éve abbahagyta praxisát és élvezi az unokáival, gyerekeivel eltöltött időt. Ez persze korántsem azt jelenti, hogy a nagymamák hétköznapi életét élné. Maye ma is modellkedik, sőt, elmondása szerint, amióta nem festi a haját és felvállalja, hogy ősz, azóta a modellvilág is kapkod utána. Maye Musk most van modellkarrierje csúcsán.

Instagram fiókján rendszeresen oszt meg képeket. Aktívan tevékenykedik és követi saját életmódbeli tanácsait. Könyvének utolsó fejezetében hasznos tanácsokat ad a helyes táplálkozásról.

Egy biztos: Maye Musk követendő példa sok nő és nagymama számára. Szeretnék én is ilyen lenni ennyi idős koromra. 40 év múlva megmondom, sikerült-e. 🙂

Strifler Anita

Kávéimádó blogger, stockfotós, DXN tag és anya vagyok. Ha szeretnél te is DXN tag lenni és élvezni ennek előnyeit, keress engem: [email protected] | Rólam | Tanulmányaim

View all posts by Strifler Anita →