május 14, 2021

Maye Musk: Egy nőnek legyenek tervei

DXN kávé

Maye Musk könyve és kedvenc kávém

Néhány héttel ezelőtt könyvek között böngésztem a neten, amikor szembejött velem Maye Musk könyve. Akkor még nem tudtam, ki ő. Viszont a leírásban rögtön az első mondatban közölték, hogy ő Elon Musk édesanyja. Életrajzi könyv lévén rögtön az érdeklődésem tárgyába került. Kíváncsi lettem rá, milyen életutat járt be az a nő, édesanya, aki egy olyan sikeres embert nevelt fel, mint Elon Musk.

Több, mint 200 oldalon keresztül, 5 fő fejezetre bontva olvashatjuk Maye Musk hihetetlenül kalandos élettörténetét és tanácsait.

Ki is valójában Maye Musk?

Maye Musk Kanadában született 1948-ban, de Dél -Afrikában nőtt fel kalandor szüleinek köszönhetően. Egyetemet végzett. 3 gyermeket nevelt fel, mindhárman sikeresek. Miután elvált, élete onnantól kezdett fordulatot venni. Egész életében dietetikusként dolgozott és modellkedett. A modellkedésre mindig hobbiként tekintett és tekint most is.

Modellpályájának kezdete

Maye Musk eredetileg nem gondolt arra, hogy modell legyen. A modellszakmába szülei egyik barátja révén került be, akinek volt egy modell iskolája Dél-Afrikában. Maye elvégzett ott egy modell tanfolyamot és belevágott a modellkedésbe, hiszen kiderült, van hozzá érzéke. Nem utolsó sorban jól is keresett vele.

Ugyanakkor ez még közel sem az áttörés volt számára. Néha felkérték modellnek, elvállta, de egyébként folytatta a megszokott életét. Céljai között nem szerepelt a divatvilág, ő diplomát akart szerezni. Írja is könyvében, hogy olykor a divatos öltözködéssel is problémái voltak. Ki hinné, hogy az a nő, aki ma a divatvilág egyik kiemelkedő alakja, nem tudta, hogyan kell jól kinézni.

Családi élet

Ki ne kívánhatna olyan kalandos életet, mint amilyen Maye Muské! Kislányként szüleivel és testvéreivel minden évben néhány hetet a Kalahári-sivatgban töltött és keresték az elveszett várost. Édesapjának feltett szándéka volt megtalálni ezt a várost. Minden ilyen kalandozás változatosabbá tette az életet és, bár nem jártak sikerrel a város megtalálását illetően, mégis remek kikapcsolódás volt a sivatagi bolyongás. Maye leírja, milyen hihetetlen tervezés kellett ahhoz, hogy a sivatag rejtette veszélyeket túlélhessék. Igazi túlélőt neveltek belőle szülei.

Az egyetem elvégzése után elhelyezkedett dietetikusként, ám egy nem túl szerencsés véletlen folytán egyik pillanatról a másikra férjhez ment, majd ezt követően sorra jöttek a gyerekek. Belement egy olyan házasságba, amit sosem akart, majd több év szenvedés és megpróbáltatás után kilépett ebből a kapcsolatból. Ahogy könyvében is írja, ezekről az időkről nem szívesen beszél.

Költözések sora

Válása után Maye elköltözött, de még mindig Dél-Afrikában maradt. Mikor a gyerekei kezdtek felnőni és önállóvá válni, követte őket. Először Kanadába költözött. Ismét tanult, hogy dietetikus végzettségét Kanadában is elfogadják. Költözései sosem voltak felhőtlenek. Sokszor pénzszűkében volt, hiszen egyedül nevelt 3 gyereket. De mindig megoldotta.

Kanadából pedig az Egyesült Államokba ment, szintén a gyerekei után. Minden országban újra el kellett fogadtatnia dietetikus végzettségét.

Napjainkban

Ma a 72 éves Maye már nem dolgozik dietetikusként. Pár éve abbahagyta praxisát és élvezi az unokáival, gyerekeivel eltöltött időt. Ez persze korántsem azt jelenti, hogy a nagymamák hétköznapi életét élné. Maye ma is modellkedik, sőt, elmondása szerint, amióta nem festi a haját és felvállalja, hogy ősz, azóta a modellvilág is kapkod utána. Maye Musk most van modellkarrierje csúcsán.

Instagram fiókján rendszeresen oszt meg képeket. Aktívan tevékenykedik és követi saját életmódbeli tanácsait. Könyvének utolsó fejezetében hasznos tanácsokat ad a helyes táplálkozásról.

Egy biztos: Maye Musk követendő példa sok nő és nagymama számára. Szeretnék én is ilyen lenni ennyi idős koromra. 40 év múlva megmondom, sikerült-e. 🙂

DXN kávé

Strifler Anita

Kávéimádó blogger, fotós, networker és anya vagyok. 2012 óta írok blogokat. Abban szeretnék segíteni, hogy olyan témákban adjak használható információt, melyek másokat is érdekelnek, nem csak engem. Bővebben: Rólam | Tanulmányaim

View all posts by Strifler Anita →