Ruediger Schache: Az igazságot rejtő 7 fátyol

Ruediger Schache: Az igazságot rejtő 7 fátyol

Az igazság sokszor elég szubjektív, hiszen mindenki a saját szemüvegén keresztül szemléli a világot. Az igazságot rejtő 7 fátyol című könyv segít abban, hogy olykor le tudjuk magunkról venni ezt a szemüveget és meglássuk, mi van a káprázat mögött. 

Első fátyol: Öntudatlanság

Kik vagyunk és merre tartunk? Sokszor egy élet is kevés arra, hogy megleljük ezekre a kérdésekre a választ. Minél jobban ismerjük önmagunkat, a vágyainkat, annál biztosabb, hogy felfedezhetjük az első fátyol mögötti titkokat. Figyelj önmagadra és a gondolataidra!

Második fátyol: Félelem

A félelem bénítóan tud ránk hatni. Ameddig a félelem rabja vagyunk, nem élhetünk teljes életet. Ha valamitől félsz, vizsgáld meg, hogy tényleg olyan borzasztó-e, ha bekövetkezik az, amitől félsz. 

Harmadik fátyol: Gondolatok

Gondolataink sosem állnak meg. Minden pillanatban gondolataink tucatjai cikáznak fejünkben ide-oda. Ha nem hiszed, próbálj meg elcsendesedni és meditálni pár percre. Tegyél félre minden zavaró gondolatot. Meglátod, nem is annyira könnyű. De megéri meditálni, mert lecsendesedett elménk sokkal tisztábban igazodik el ebben a zűrzavaros világban.

Negyedik fátyol: Kívánságok

A kívánságok gyakran megtévesztik az elmét. Könnyen abba a hibába eshetünk, hogy azt gondoljuk, majd boldogok leszünk akkor, ha… elérem / megkapom ezt vagy azt. Ez azonban csak egy újabb fátyol, aminek mögé kell nézni.

Ötödik fátyol: Belső konfliktusok

Belső konfliktust akkor élünk át, mikor a gondolataink és/vagy érzéseink ellentmondanak egymásnak. A belső konfliktusokat feloldhatjuk, ha megfigyeljük, miért alakultak ki. Az összefüggéseket felfedezve a megoldás is elénk tárulhat. 

Hatodik fátyol: Érzelmek

Az érzelmek hozzátartoznak az életünkhöz. Hagyni kell, hogy áramoljanak bennünk. Ha elfojtjuk őket, bármikor időzített bombaként robbanhatnak. Mint a legtöbb fátyol esetében, itt is meg kell figyelnünk, hogyan változnak bennünk az érzelmek és, hogy milyen töltetű érzelemrő van szó. Pozitív vagy negatív?

Hetedik fátyol: Önámítás

Ha az önámítás fátyla borul ránk és későn vesszük észre, az egész életünket hazugságban élhetjük le. Sok esetben életsablonokból merít. Figyeljük meg a saját életünkben is, hogy milyen sablon szerint élünk? Lehet, hogy azért követjük, mert valamilyen fájdalomtól menekülünk? Vagy egyszerűen csak kényelmes az, amit már megszoktunk? 

A fátylakról bővebben olvashatsz Az igazságot rejtő 7 fátyol című könyvben. Érdemes elolvasni, hogy jobban megismerhessük önmagunkat.

Similar Posts