Masaru Emoto: A víz titokzatos élete

Masaru Emoto-ról először 2009-ben, Agykontroll tanfolyamon hallottam. Akkor ismerkedtem meg mélyebben a tudatalatti és az emberi tudat hatalmáról.

Emoto az emberi tudat jégkristályokra gyakorolt hatását vizsgálta. Tapasztalatait több könyvében is megosztotta. A víz titokzatos élete című könyve alapműnek számít munkásságában.

A víz titokzatos élete

A könyvben Emoto beszámol arról, milyen teszteknek vetette alá a vízkristályokat. Csodálatos képekkel illusztrálja a pozitív szavak hatására keletkezett jégkristályokat. Ugyanakkor  megmutatja a másik oldalt is, a negatív szavak romboló hatását.

Nem csupán a leírt szavakkal tett kísérletet. Bizonyos események bekövetkezte kapcsán is megvizsgálta a jégkristályok szerkezetét. A könyvben van egy fotó, ami nem sokkal a 2011. szeptember 11-én bekövetkezett események után készült. Meglehetősen megrázó képet ad a vízről. Igaz, azt nem tudom, hogy a mintát honnan vették és, hogy mennyiben változna a jégkristály szerkezete, ha más forrásból származna, a változatos jégkristályokról fotózott képek azonban egyértelmű mintázatot alkotnak.

Ha végiglapozzuk a könyvben található fotókat, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy valamilyen oknál fogva a pozitív szavakra és gondolatokra a jégkristályok szimmetrikus szerkezetet mutatnak. Negatív szavakra és gondolatokra pedig olykor erősen aszimmetrikus, torz alakot vesznek fel a jégkristályok.

Érdemes elgondolkodni rajta, hogy ha a vízre ilyen hatással vannak pozitív és negatív események, milyen hatással lehet ugyanez az emberre. Hiszen az emberi test 60-70%-ban víz. A víz, mint közvetítő közeg, hatással van gondolatainkra. Ez egy örök körforgás. A víz hatással van ránk, mi hatással vagyunk a vízre. Jobb, ha megtanulunk vele szimbiózisban élni.

Tartalomjegyzék

ELSŐ FEJEZET – Hangolódjunk rá a boldogság hadójára!
MÁSODIK FEJEZET – A víz gyógyító éneke
HARMADIK FEJEZET – A víz és az élet körforgása
NEGYEDIK FEJEZET – A hadó csodája: a megmagyarázhatatlan magyarázata
ÖTÖDIK FEJEZET – Az ima megváltoztatja világunkat és vizünket

Similar Posts