Hív a jóga

A karácsonyi időszakban nem igazán jógáztam. Két hét kimaradt és az utóbbi időben éreztem is magamon az elhatalmasodó feszültséget. Hiába voltak ünnepek, szabik, a kikapcsolódás nem sikerült olyanra, mint amilyenre szerettem volna.

Tegnap viszont meg volt tartva az év első jógaórája. Mikor este hazaértem, még én is csodálkoztam magamon, mennyire fel vagyok dobva. Éreztem, hogy nagyon jót tett a közérzetemnek a jóga.

Már a negyedik éve járok hatha jógára a Jóga Tan Ma jógaiskolába. Itt nem csak gyakorlatokat végzünk, hanem azt is megtanuljuk, melyik gyakorlat mire jó, hogyan segít, és melyik csakrát erősíti. Minden gyakorlati óra végén elméletet is veszünk. Nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretem megérteni azt, amit csinálok. Ad egy biztos alapot a gyakorlatok mellé.

IV. éven filozofikusabb témákat érintünk, ami sokszor tűnhet elvontnak, de nekem kifejezetten tetszenek. Segítenek kicsit más szemmel nézni a mindennapi életet. Szerintem már önmagában ennek is van stresszlevezető hatása. Legalábbis én ezt érzem magamon. Nagyon szeretem. 🙂

Similar Posts