Mediterrán tésztasaláta fokhagymás csirkemellel

Mediterrán tésztasaláta fokhagymás csirkemellel recept

Ennek a mediterrán tésztasaláta receptnek a hús nélküli változatát először húgoméknál kóstoltam meg. Annyira megtetszett, hogy végül átvettem a receptet. Itthon is elkészítettem a családnak. Nagyon ízlett nekik, de a húst hiányolták belőle. Ebből a megfontolásból a receptet kicsit átalakítottam, hogy a család húsevő tagjai is elégedettek legyenek. Így született meg a mediterrán tésztasaláta húsos változata.

Ahogy minden receptemben, ebben is azt szeretem, hogy egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis nagyon finom. Vegetáriánus, hús nélküli változata számomra legalább annyira finom, mint a húsos verzió. Én magam nem vagyok vegetáriánus, ugyanakkor az sem gond, ha nincs minden ételben hús.

Elkészítés: kb 40-45 perc
Adag: kb 4-6 főre

Mediterrán tésztasaláta fokhagymás csirkemellel hozzávalók

  • 400 g fusilli tészta
  • kb 300 g csirkemell (kb fél filézett csirkemell)
  • 3 db paradicsom
  • 160 g paprikával töltött olívabogyó (2db 200 ml-es zacskós olívabogyó)
  • 200 g feta sajt (helyettesíthető krémfehér sajttal is)
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom (ha friss a bazsalikom, az még jobb)
  • 6 nagyobb gerezd fokhagyma
  • kevés olaj (húspirításhoz)
  • magyaros fűszersó (opcionális)

Mediterrán tésztasaláta elkészítése fokhagymás csirkemellel

  1. Egy edényben főzzünk ki 400 g fusilli tésztát, majd szűrjük le, ha kész és fedjük le, hogy ne száradjon ki a tészta.
  2. Amíg fő a tészta, egy tálba vágjuk össze a paradicsomot, olívabogyót, feta sajtot. Az olívabogyó levéből is adjunk hozzá körülbelül 3-4 evőkanálnyit. A többi lére nem lesz szükségünk.
  3. Az összevágott paradicsom, feta sajt, olívabogyóhoz adjuk hozzá a teáskanál szárított bazsalikomot is. Ha friss bazsalikommal dolgozunk, vágjuk apróra előtte.
  4. Vágjuk kis kockákra a csirkemellet és kevés olajon pirítsuk meg. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Azért csak a végén, hogy a fokhagyma ne veszítse el teljesen a karakteres ízét, ugyanakkor annyira vad se legyen, mint a nyers fokhagyma.
  5. Ha szeretnénk a húsnak még egy kis színt kölcsönözni, jöhet opcionálisan a magyaros fűszersó. Ha nem használunk fűszersót, akkor is érdemes picit megsózni a husit, hogy legyen íze.
  6. Ha kész a fokhagymás csirkemell, keverjük össze a tésztával, majd adjuk hozzá a paradicsomos-fetás hozzávalókat is és alaposan keverjük el az alkotóelemeket. Vigyázzunk, a tészta lehetőleg ne törjön szét.

Ennyire egyszerű. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Similar Posts