Legegyszerűbb zöldségkrémleves

Nem szeretem túlbonyolítani az ételeket. Ez a zöldségkrémleves is könnyen elkészíthető, és ideális választás azoknak, akik egészséges, tápláló levest keresnek. A friss alapanyagok, a fűszerek és a krémes állag, na meg az egyszerűsége együttesen teszik ezt a levest különlegessé. Készítsd el ezt a finomságot, hogy egy új szintre emeled az otthoni leveskészítést, és élvezd a gazdag ízvilágot egy tál meleg zöldségkrémlevesben!

Előkészítés: 10 perc | Főzés: kb 20 perc | Összesen: kb 35 perc
Adag: kb 4-6 főre

Zöldségkrémleves hozzávalók

  • 1 közepes cukkini
  • 1 nagyobb zeller
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 2 nagyobb burgonya
  • 2 közepes hagyma
  • 0,5 kávéskanál bors
  • 2 teáskanál só
  • 2 liter víz

Zöldségkrémleves elkészítése

  1. Pucoljuk meg a zöldségeket a héjuktól, majd vágjuk nagyobb darabokra. Minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb fő meg. Én nem vágom olyan kicsire, így a vágással időt spórolok és csak pár perccel kell tovább főzni a zöldségeket.
  2. Tegyük a zöldségeket egy közepes edénybe és öntsük fel 2 liter vízzel. Ha kicsit főzelékesebben szeretjük a levest, akkor másfél liter is elég lesz hozzá. Én jobb szeretem, ha leves leves marad és nem olyan, mint egy főzelék. Sőt, ha tésztát, levesgyöngyöt vagy sajtot is teszünk bele, akkor csak még jobban sűrűsödni fog a leves.
  3. Adjuk hozzá a sót és a borsot is.
  4. Főzzük fedő alatt körülbelül 20 percig, vagy ameddig meg nem puhulnak a zöldségek.
  5. Miután kész, botmixerrel turmixoljuk csomómentesre a levest.

Tálalás

Az elkészült zöldségkrémlevest tálalhatjuk így natúr, vagy reszelhetünk a tetejére sajtot. Rakhatunk bele levesgyöngyöt, vagy főzhetünk tésztát is. Szerintem a cérnametélt jól illik hozzá.

Zöldségkrémleves változatok

Vegán zöldségkrémleves: Edd a levest magában. Tökéletes vegán étel.
Fokhagymás zöldségkrémleves: Főzés során tegyél a levesbe fokhagymát, hogy még ízletesebb legyen. Ha igazi fokhagymaimádó vagy, simán adhatsz hozzá akár 1 egész fejet (nem gerezdet) is.
Tejfölös zöldségkrémleves: Amikor már majdnem megfőttek a zöldségek, adj a leveshez egy púpos evőkanál tejfölt. Kavard össze és főzd össze a tejfölt a zöldségekkel.

Tipp: Mivel ezen zöldségek önállóan is elkészíthetőek krémlevesként, ezért bátran variálhatjuk az arányokat. Kísérletezz!

Jó étvágyat! 🙂

Similar Posts