május 14, 2021

Facebook mentesen

DXN kávé

2 napja úgy döntöttem, hogy nem nézegetem tovább a Facebook hírfolyamot. Korábban egy nap akár többször is végiggörgettem a hírfolyamot. Már jó ideje elégedetlen vagyok azzal, amit a Facebook elém tol, de a mostani pánikhangulat az utolsó csepp volt a pohárban.

Nem inaktiváltam (még) magam, mert vannak Facebook oldalaim, melyek szintén inaktiválódnának, ha eltűnnék a Facebook térképéről. Viszont sem telefonon, sem asztali gépen nem olvasgatom tovább a hírfolyamot.

Tulajdonképpen sem a reklámok, sem a posztok tartalmának nagy része nem zavart régebben, de az utóbbi 1-2 évben számomra leromlott a facebook élmény. És a mostani koronavírusos (pedig megfogadtam, hogy nem írom ki a posztban ezt a szót) pánikhangulat még inkább rontott a helyzeten.

Nem arról van szó, hogy nem vagyok hajlandó híreket olvasni. Sőt! Nagyon is olvasom a híreket. Rájöttem, hogy nem ez zavart. Hanem a végeláthatatlan ismétlés és, hogy egyáltalán nem tudom megválogatni a tartalmat, amit látni szeretnék.

A Facebookon minden 5-6. poszt reklám. Ezzel még nem is lenne gond, hiszen olyan reklámokat látok, amik érdekelnek és ez egy jó pont a Facebooknak. De az, hogy gyakorlatilag minden egyes hírfolyam görgetésnél ugyanazokat a reklámokat látom ugyanazokkal a képekkel és hetek óta, az már kicsit bosszantó. Az ismerőseim esetében ugyanez a helyzet. Minden nap ugyanannak a 10-15 embernek a megosztásait látom, akár napokkal később, többször is.

Már próbáltam, hogy szundira rakom az embereket. Akkor elkezdtem más emberek posztjait látni. Viszont akkor meg az ők ugyanolyan bejegyzéseit láttam napokig.

Számomra a Facebookozás unalmas időpazarló tevékenység lett. Régebben legalább érdekes volt.

Tehát ezen okoknál fogva úgy döntöttem, hogy nincs több Facebook hírfolyam. És a legjobb az egészben az, hogy most már nem bosszankodok az idegesítő posztok miatt. Tényleg nem az emberekkel van a bajom. Egyszerűen csak jelentősen romlott a facebook algoritmusa azzal kapcsolatosan, hogy széleskörben jelenítse meg az ismerőseim megosztásait. Végeláthatatlanul csak ismétel. Köszönöm Facebook, nem kérek az ismétlésből.

Hogy meddig fogom ezt a Facebook böjtöt csinálni, még nem tudom. De egyelőre élvezem, még akkor is, ha néha elkap a Facebook hírfolyam olvasási elvonási tünet.

DXN kávé

Strifler Anita

Kávéimádó blogger, fotós, networker és anya vagyok. 2012 óta írok blogokat. Abban szeretnék segíteni, hogy olyan témákban adjak használható információt, melyek másokat is érdekelnek, nem csak engem. Bővebben: Rólam | Tanulmányaim

View all posts by Strifler Anita →