október 4, 2022

Facebook mentesen

2 napja úgy döntöttem, hogy nem nézegetem tovább a Facebook hírfolyamot. Korábban egy nap akár többször is végiggörgettem a hírfolyamot. Már jó ideje elégedetlen vagyok azzal, amit a Facebook elém tol, de a mostani pánikhangulat az utolsó csepp volt a pohárban.

Nem inaktiváltam (még) magam, mert vannak Facebook oldalaim, melyek szintén inaktiválódnának, ha eltűnnék a Facebook térképéről. Viszont sem telefonon, sem asztali gépen nem olvasgatom tovább a hírfolyamot.

Tulajdonképpen sem a reklámok, sem a posztok tartalmának nagy része nem zavart régebben, de az utóbbi 1-2 évben számomra leromlott a facebook élmény. És a mostani koronavírusos (pedig megfogadtam, hogy nem írom ki a posztban ezt a szót) pánikhangulat még inkább rontott a helyzeten.

Nem arról van szó, hogy nem vagyok hajlandó híreket olvasni. Sőt! Nagyon is olvasom a híreket. Rájöttem, hogy nem ez zavart. Hanem a végeláthatatlan ismétlés és, hogy egyáltalán nem tudom megválogatni a tartalmat, amit látni szeretnék.

A Facebookon minden 5-6. poszt reklám. Ezzel még nem is lenne gond, hiszen olyan reklámokat látok, amik érdekelnek és ez egy jó pont a Facebooknak. De az, hogy gyakorlatilag minden egyes hírfolyam görgetésnél ugyanazokat a reklámokat látom ugyanazokkal a képekkel és hetek óta, az már kicsit bosszantó. Az ismerőseim esetében ugyanez a helyzet. Minden nap ugyanannak a 10-15 embernek a megosztásait látom, akár napokkal később, többször is.

Már próbáltam, hogy szundira rakom az embereket. Akkor elkezdtem más emberek posztjait látni. Viszont akkor meg az ők ugyanolyan bejegyzéseit láttam napokig.

Számomra a Facebookozás unalmas időpazarló tevékenység lett. Régebben legalább érdekes volt.

Tehát ezen okoknál fogva úgy döntöttem, hogy nincs több Facebook hírfolyam. És a legjobb az egészben az, hogy most már nem bosszankodok az idegesítő posztok miatt. Tényleg nem az emberekkel van a bajom. Egyszerűen csak jelentősen romlott a facebook algoritmusa azzal kapcsolatosan, hogy széleskörben jelenítse meg az ismerőseim megosztásait. Végeláthatatlanul csak ismétel. Köszönöm Facebook, nem kérek az ismétlésből.

Hogy meddig fogom ezt a Facebook böjtöt csinálni, még nem tudom. De egyelőre élvezem, még akkor is, ha néha elkap a Facebook hírfolyam olvasási elvonási tünet.

Strifler Anita

Kávéimádó blogger, stockfotós, DXN tag és anya vagyok. Ha szeretnél te is DXN tag lenni és élvezni ennek előnyeit, keress engem: [email protected] | Rólam | Tanulmányaim

View all posts by Strifler Anita →