november 10, 2022

1 tipp arra, hogyan egyél több gyümölcsöt

Sajnos én az a fajta ember vagyok, aki hamarabb eszik meg bármit, mint akárcsak 1 darab gyümölcsöt. Pedig szeretem a gyümölcsöket, de ha épp azon gondolkodom, mit egyek, biztosan nem a gyümölcsöt választom.

Tudom, hogy fontos a napi gyümölcsbevitel, ezért úgy döntöttem, véget vetek a gyümölcstelen napoknak. Már csak meg kellett találnom azt a stratégiát, amivel ráveszem magam a rendszeres gyümölcsevésre.

Ami nekem nem vált be, ha gyümölcsevésről van szó

Az ember azt gondolná, minek túlmisztifikálni a gyümölcsevést. Egyszerűen csak legyen otthon mindig gyümölcs, és ha megéhezel, egyél meg egyet. Igen ám, de ha én megéhezem, akkor nem gyümölcsöt akarok enni, hanem valami tartalmasabbat. Ha pedig csak valami nasira vágyom, akkor inkább elkészítek magamnak egy tejbegrízt, mint hogy megmossak egy almát és megegyem.

Az sem vált be, hogy azt mondtam magamnak, este 6 után már csak gyümölcsöt eszem. Ilyenkor egy időzített bombán ülve éreztem magam és 6-ig mást sem csináltam, csak faltam, mert a szervezetem azt érezte, hogy büntetem magam. Ez főleg akkor volt, amikor már vészesen közeledett a 6 óra.

Ami nekem bevált

Megfordítottam a sorrendet. Nem estére hagyom a gyümölcsevést, hanem délelőttre. Bevezettem, hogy minden nap felkelés után egészen délig csak gyümölcsöt eszek és vizet vagy ízesítés nélküli gyógyteákat iszom. Ez alól egyetlen kivételt tettem, mégpedig a reggeli kávém, ami egyébként is ganodermás, tehát gyógygomba van benne.

Így minden napomat egyfajta méregtelenítéssel kezdem. Mivel nem terhelem le a szervezetem korán reggel, a nap végére sem érzem magam úgy, mint aki egész nap mindent összeevett. Valamint így nem azt érzi a szerveztem sem, hogy büntetem, hanem inkább jutalmazom, mert a nap elejére teszem a számomra nehezebben teljesíthető dolgot, jelen esetben a gyümölcsevést.

Bevallom, az első pár napon nehéz volt kibírni, hogy délig csak gyümölcsöt eszem. És közvetlenül dél után előfordult, hogy az egész hűtőt fel akartam falni, mert annyira megkívántam minden falatot. Nem is igazán az éhség, inkább az ízek miatt. De csak így tudtam magam rávenni, hogy gyümölcsöt egyek, amikor éhes vagyok. Nekem kellett ez a szabályrendszer, mert másképp nem ment. Hetekig néztem, ahogy a gyümölcskosárból elfogynak a gyümölcsök, és abból egyet sem én ettem meg, mert mindig találtam valami jobbnak tűnő falatot.

Most már úgy érzem, ráálltam a napi gyümölcsevésre. Elmúltak a közvetlenül dél után fellépő falási kényszereim is. Ez csak pár napig tartott.

Ezt képes vagyok hosszabb távon fenntartani. Számomra fontos, hogy az egészségesebb életmód ne lemondásokból álljon. Ezért igyekszem megtalálni az olyan megoldásokat, amik kellemesek, hosszú távon is fenntarthatóak és egészségesek.

Strifler Anita

Kávéimádó blogger, stockfotós, DXN tag és anya vagyok. Ha szeretnél te is DXN tag lenni és élvezni ennek előnyeit, keress engem: [email protected] | Rólam | Tanulmányaim

View all posts by Strifler Anita →